menabung membawa kejayaan!

Friday, September 2, 2011

Luahan hati Aku


hai assalamualaikum,,
kali ni kite nak bercerita mengenai
luahan hati kite sebagai seseorang...

pertama sekali nak ucap terima kasih sebab
sudi baca..... ^_^

ok, here we go....

senarnya pada malam ini
(mende ini dtulis pada malam hari, harap maklum)
ade orang mengatakan kite ni kuat merepek....
korg yang rapat pon sedia maklum an kite
ske wat lawak bodoh+merepek x tentu pasal

kite merepek memang suka2 plus hiburkan hati
dalam hati sape tau keadaan kite kan??
sebenarnya kebanyakan orang yang bergembira ni
dalam hati die sengsara....
nak sembunyikan la perasaan sedih tu....

kite pon macam tu gak,,,
kite ske merepek sebab nak hiburkan hati,
kenapa nak hiburkan hati sendiri??
sebab nak rawat luka kat hati la....
tapi masalah yang kite hadapi ni
bukanlah masalah pakwe ke, kapel ke,
masalah hati dan perasaan kepada seseorang
atau mende2 yg seangkatan dengannya....
TIADA+BUKAN OK???

kite ade masalah dan mungkin xdpat diselesaikan
spnjg hidup...
berpeyakit ke kite ni... hmmm...
mungkin....
tp itu bukan yang utama,,,
kite ada satu masalah
tapi kite tak pernah bgtau sesiapa termasuk kawan rapat...


kite taknak citer masalah itu+insyaallah xkan ceritakan
kalau cerita jugak korang mungkin akan nangis bersama...
(berombak2 dada ni nahan sebak..... ;( )
sebab itu masalah kite, biar kite hadapi sendiri,,
kite xnak susahkan orang len...
susah senang kite sendiri dan sendiri...
i am good enough to handle it myself...
hidup ni jgn ske nyusahkan orang,,
kalau ade susahkan korg dulu, mintak maaf tersangat2!




kepada semua kawan2 ,
kite nak mintak maaf dekat semua
kalau ada salah dan silap....
hati kite sebak je tulis mende ni,,,,
maafkan la kite, kite ni manusia biasa je,
sempurna jauh sekali...
kalau2 kite ade sakitkan hati sesiapa,
sedar@xsedar,,

kalau x bertegur sapa,
bermusuh, mengejek, mengumpat,
menghina...
yelah, kite short term sikit,
so kite tak berapa nak ingat....
ini bukan lawak, seriously kite memg short term

jap erk, kite ade satu pesanan...
buat lelaki di luar sana,,,
TOLONGLAH!
TOLONGLAH HORMATI WANITA!
kite tulis bende ni sebab kite hadapi,
mengadap lelaki yang tak tahu menghormati wanita,
ketahuilah wanita itu amatlah sensitif,,
iye pon membe xyah la menghina ye cik abang ooooi!!!
LELAKI YANG TAK RETI HORMAT WANITA adalah orang paling kite benci didunia!
BEWARE BOYS!
dah ade 2 orang kite tak bape nak ske,,, jgn tambah collection!
(NASIHAT INI TIADA KENE MENGENA
DENGAN CERITA YANG ATAS TU, NI SESAJA)

wokeh, dengan ini
ribuan terima kasih kerana membaca
seterusnya memahami diri ini,,,
moga hidupmu aman harmoni...
saling memahami itu membawa kebahagiaan....
Assalamualaikum.... ^_^


Thursday, August 18, 2011

Perkara2 Yang Kite Lepaskan Sepanjang Hidup


Assalamualalaikum dan selamat sejahtera....
haha,,, hari ni kite nak bercerita mengenai sedikit
liku2 kehidupan kite sepanjang menimba ilmu....

Korang mesti pernah kan kalau dapat sesuatu..
and then korang terpaksa menolak mende tu kerana
sebab2 tertentu....
pernah x??

kite mengalami mende ni pada tahun yang berlainan,
tapi situasi yang sama....

Bende yang kite terpaksa lupakan adalah tawaran!!
Tawaran belajar!
mende ni jadi 4 kali sepanjang hidup kite....


PERTAMA
selepas UPSR,, korg tau x...
SMKA Simpang Lima adalah pilihan terakhir kita!


memang tak terpikir nak masuk situ!!
lagi2 ada subjek agama,,,
(mase tu memang tak ske b.arab),,
sebenarnya kite dapat tawaran untuk masuk ke
Sekolah Menengah Sains Hulu Yam..


tapi kerana ada masalah kewangan and transportation...
so kite tak pegi situ...
(lagi cantik logo sekolah kite , ye dak??? huahua! )
inilah tawaran pertama yang kite tolak....
masa kite tolak tu kite terpikir...
kalau g sana mama mesti asek pikr sal yuran....
yuran tu, yuran ni...
ntah2 kite pon xmenjadi kat sana,,,
(jadi bohsia ke, mane la tau an??)


KEDUA
pas PMR lah an....
kite dapat gak tawaran ke SBPI RAWANG....


mula2 rasa nak pegi...
tapi ada masalah gak....
xpelah,, agpon kat simpunk da best da,,,,
orang kata gi SBPI ni
peluang nak ke luar negara memang cerah!!
kite tyme tu memg nak sgt222222x belajar oversea!
nak kawen ngan mat saleh.... (PASAN!!)
nak kerja sana..... perghhhhh......
tapi xpe r,,, kite pikir cita2 kite nak ke luar negara ni
bley je tercapai kalau ada rezeki dan usaha,, ye dak??


KETIGA
Selepas percubaab SPM,,
kite tlah memohon untuk masuk ke
Universiti Teknologi Petronas,,


mengapa???
sebab org ramai cakap UTP ni amat2 bagus....
kompom dapat kerja,,, gaji xyah cakap r,,, nak dekat doktor gajinya
(mende ini disebut oleh org Utp sendiri)
kite bab2 duit ni memg r sedap telinga mendengar!!
pastu gi interview kat sana selama 2 hari
(Terima kasih kepada Afifah Nizam sekeluarga kerana
sudi tumpangkan kite ke sana.... terima kasih!!)

hari pertama pekse sains n matematik....
(pekse lagi.... haish)
hari kedua baru interview...
mase hari tu berkenalan la ngan ramai kawan,,,
sebab interview secara berkumpulan ni memg random
die nak amek sesape...

Akhirnya kite dapat gak tawaran ke sana!
memg exited giler nak masuk!
sebab da usha tempat tu tyme interview...
memg 5 BINTANG kite bg kat UTP...
bilik die memg cantik...
lagi2 library die....

sekali beberapa minggu sebelum masuk
pihak UTP ada tergkan la pasal papelah yg die nak tergkan,,
sekali bab yuran, YURAN BABE!!!

tengok betul2....

RM 5000.00 per sem!
PER SEMESTER!!!
pergh!!
mule nangis la gak (tyme kat plkn ni)
bile mama cakap mama memg xmampu...
korg pon mesti xkan??
sambil nangis2 kite pon redha jelah.....

KEEMPAT
sebab cita2 kite nak g luar negara,,
so kite mintak MARA ,
da dpt dah,,,
tapi tyme isi borg tu kite rase macam
"eh tak payahlah"
xtau r nape....
cam ade suara cakap,,
xyah la Fatin.....

lagipun mama senarnya memang xnak kite g luar negara...
die cakap "mama ni ada 2 orang anak je,, kalau sorg xde , sorg je tggl,,,kalau 7-8 org takpe"
kite pon macam,,, hurmmmm,,, errr,,, oklah....

Akhirnya masuklah KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN yang amat best!!!


mase ni pikir nak jadi pensyarah lah....
setiap kali kite pikir pasal mende2 diatas ,
kite slalu cakap kat diri sendiri...
"xpe Fatin, xpe! semua yang kau da lepaskan selama ni,,
Allah mesti ganti dengan benda yang amat besar!!"
selalu gak kite tggu,,
bilakah perkara besar itu akan berlaku....

rasanya skang ni lah mende besar tu jadi...
Kite bersyukur sangat2,,,

"setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya....."
dan kite dah pun mendapat hikmah itu...

skang kite sedar n slalu cakap....

kalau kau masuk SMS Hulu Selangor , adakah kau dapat menjadi doktor??
kalau kau masuk SBPI Rawang , adakah kau dapat menjadi doktor??
kalau kau masuk UTP , memang kompom r tak jadi doktor.. mane ade kat sane,, =="
kalau kau g oversea,,, adakah kau dapat menjadi doktor??


Kite tulis mende ni xde niat nak berbangga atau riak,,,,
langsung xde...
tapi kite nak orang2 macam kite,,
kalau lalui mende yang sama ngan kite....
korang mesti terima...
pastu kene sentiasa positif...
memang sakit atie la sebab xdpt ape yg kite nak....
tapi janji Allah tu pasti,,,
kalau die kata die akan gantikan kite dgn sesuatu,,,
memg kompom digantikan....
tapi masanya kite tak tau,, so kene sabar...
kite pernah nak give up and jadi cikgu je...
tapi kite sentiasa positif....

so kawan2 yang dirahmati sekalian,,,
renung2kan dan selamat beramal!!

Saturday, July 16, 2011

UPU: ape cer ni??

hai, assalamualaikum,,,
lamenye xtulis!!
biase la, pengikut pun tak ramai, hehehe...
tapi xpe, kali ni kite nak bercerita pasal upu..
memandangkan sekarang musimnya,,
setelah 3 bulan bercuti2 malaysia,
akhirnya dpt gak result!! ye!!

semua orang sibuk countdown hari,
hari Jumaat la an,,
ade yg terketar2, ade yg mual2,
ade yg nak muntah, pening,, sume ade!

senarnya pada malam 14 julai 2011,
(malam sebelom keputusan keluar),,
tetibe ade beberapa org cakap untuk
kemasukan ke UKM da boleh cek,
kite pon dengan terketar2 cek,
kite memang berharap dapat UKM,
sebab dekat, pastu da ade senior nak jaga,, (ehemm2x),
rasa selamat sikit,,,

taip punya taip and then kite send...
dub dab dub dab, laju tol!
mase kite nak cek ni kite tak bgtau mama pon,,
nak rahsiakn dulu...
pastu bunyi, "tet tet, tet tet"
lagi r laju jantung! cam ngah lari 1 kilometer,,,

open message....
TADA!!!!

"TIADA DALAM SENARAI TAWARAN"

ha?????????????????
kite terkejut!! pastu pikir,
"eh, betul ke mesej ni, ntah2 yang budak2 spm punye, tapi tyme cek post org kat fb ade yg dapt",,

rasa kecewa melanda,,,
kecewa,,pastu dorg kata cek upm,,
cek pon,,,,, X DAPAT!!!
astaghafirullah,, kenapa ni??
pastu pikir,,
samada kite dpt UM atau UITM...
tp pikir lak, xkan dpt UM,,
org kata UKM lagi senang dpt dari UM,,
tu r first choice pilih UKM...

pastu kite masuk tido,,
selalunya kite akan menyembang ngan mama dari kol 12 sampai kol 2 lebey,,
hari2 camtu,,
(ya! saya tido ngan mama saya,,, huhhu,, sape yg kenal kite, tau nape..... )
tapi malam tu senyapppp je,,,
senarnya xnak nyembang ngan mama,,
supaya tak terlepas ckp pasal xdpt UKM,,
mama pon pelik tp die senyap gak,,

tidola diriku dengan kekecewaan,,

ESOKNYA,,,,
jujur ckp ngan korg ,,
hari jumaat tu kite da x cuak sebab da tau
kite pikir, kite xdpt kos yg kite nak,,,
relax je, tp bile da kol 12 tu cuak lak,,
tp tros cek,...cam org len dorg nak tggu jap,
kite kol 12 da cek,
igtkan lambat ke die bukak,,
slalu jam an.. sekali tros die tunjukkan result,,
xde loading2x...
kite terus cekup muka!!!

alamak kos ape la ni,,
pastu baca,,,

TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :

PROGRAM
:

MD00 - SARJANA MUDA PEMBEDAHAN PERGIGIAN



IPTA
:

UNIVERSITI MALAYA (UM)


masa tu kite lari kat mama kite kat dapur,,
"mama, mama!!!"
"ha dapat x?? cam sedih pon ade adik ni"
"dapat.... heheh"


haha, Alhamdulillah, dpat rupanya,,,
xperna terpikir lak,,
mase tu memg happy r,
rasanya paling hepi makcik kite,
pggl die acik ina,
sebab selama ni die yg mengharap2 kite jadi doktor,,
dulu tyme kite nak jadi doktor haiwan (vet),
die taknak,,
keluarga kite cakap, "dari nak rawat binatang,
bek rawat kitorang ni ha... "

ramai tanya kite nape xnak amek medik,
kalo bley kite memg nak,,
tapi kite trauma satu bende,,
mayat?? org eksiden??
bukan2...
kite...
takut....

nak.....

sambut baby!! xnak!!


dulu tyme blajar biology,
pensyarah kite tayangkan 3 kali video
beranak , lain2 versi lak tu!!!
tiga2 x tengok!! kite senarnya xley
dengar org citer sal branak, or tgk video labour neyh,,,

rasa mual2, nak muntah...
memg tak ley overcome... haish...

lagi satu sebab medik susah sikit dari dentistry,,
(orang kata,,kata ko,, hahah)
xpe ah, dan skang da dapat...
dentistry!!
(walaupon gg kite tak bape cantik)

kite nak ucap terima kasih kat
KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN
kerana sudi menerima kite sebagai pelajar,,, tanpa kolej, sapelah pelajar...

xlupa pada pensyarah kite,,,
yag manyak bg keje umah,, hehe..

kawan matrik aras 2!
"kila, hairu, yana, sara, tini, syaz, eva, dila, faeza, mar, nad, min, madi, kinah"

kawan prak! H6P2
"syuhada, hanis, zalikha, zakiah, umai, dila ,izni, ayu, atien, ain, ayie, k.lela, k.kaka, k.farha, k.nik, udin, aizat, faizal, qayyum, fatah, k.khairiah"

dan SEMUA KAWAN2 SAYA DI DUNIA INI, TERIMA KASIH!!
:

Monday, June 13, 2011

ini al-kisah tentang wedges!

salam,
hai kawan2!
harap sume sihat2 erk??
kali ni kite nak bercerita tentang....
WEDGES!!!
bukan yang ni tau!
slllrrrrrppppp!



tetapi yang ini! wuhuhuhu!
(chumelnya !!)




kite mule terjebak minat wedges ni tyme kat matrik dulu,
sape ntah pakai,
tp sweet sgt!
ske sampai aritu soh
team nasyid pakai wedges tyme pertandingan, huhuhuh....
kite wat pengakuan r,
kite satu wedges pon xde,,
huhuhuuhu,
tp insyaallah nak beli bulan depan,,
^_^

kat bawah ni ada gambar2
wedges yg agak kite berkenan r,
(tak tau r plak kalo korang)
tp sume chumell2!





cantik walaupon satu warna je,
kalo korg rasa cam kosong,
bley wat aksesori sendiri,
tambah reben kat depan ke.. k?




ni da cun dah! tapi tinggi sangat!
kang ade yang tergolek plak!




cun dah! tp cam semacam, korg tak rasa??
maybe sebab heel die tu sama
warna+pattern ngan kasut kowt...



ni chumeel!!
putih dan pink!
superb!!




ni kite minat , simple je, tapi cun!!
n heels die macam anyaman basket




sowi r! tetibe plak masuk heels kat sini,,
tapi cantik bukan???




KALO KORANG RASA ATAS TU CANTIK TAPI
CAM BORINK JE ,,
BEK PILIH YANG NEYH, NAK???!!



ha!! kaki sape neyh???



ni sape yang nak stylo kat mane2 aje!
mase diving pon bley cantik bergaya!



adakah yg dalaman sama ngan luaran???
oh no!!!!



sape pakai ni,memang r! memang tabah!
bagi die sploh juta!
sape brani!!!!!!!!!



sambil jalan2, bley dengar lagu,
orang jalan sebelah pelik je tengok,
ni ala2 kasut kanak2 yang berlampu dan kluar bunyi tu,,
tp ni khas ntuk org beso ajer...



bek takyah pakai kasut!
rugi duit!!!
pakai kasut kotak tisu pon lg bagus,
cacing tak masuk!



pereka kasut ni memg dapt 20 rggt
je nak wat kasut ni,,
beli dawai besi,
balik trus buat!



bak kata pepatah,
"sambil menyelam minum air"
yang ni,
"sambil jalan bley tinju org"



harga kasut ni mesti sampai berjuta,
sampai tak kasi basah!



kasut paling cepat expired!
kalo pakai kasut ni,
kemungkinan binatang liar,
akan mengikuti anda kemana saja,,
dan pinguin!


kalo la korg pakai kasut ni,
n then nak masuk satu kedai@salun
die tulis
"sila tanggal kasut anda"
apo nak di buat ha?????

Tuesday, June 7, 2011

MIKE TOMPKINS:THE BEST INSTRUMENT EVER!


salam, helooooo....
hari ni kite nak citer sal MIKE TOMPKINS
(gamba di atas)


SO,,,,
who da h*ll is him??? (sowi r carut)
MIKE TOMPKINS ni adalah seorang penyanyi+ alat muzik,,
pelik bunyinya???
slalu an orang gune minus1@live band@pape alat muzik yg wujud di dunia ini....
tp die bawak diri sahaja,,,
hanya menggunakan mulut dan suara... perghh...

cakap nak bunyi ape, semua die bole buat,
piano? biola? gitar? bass? kentut?(gurau2)
petik jari je die....
dengan kebolehan die yg weird but amazing neyh
die bley buat satu lagu full!
tp die tak bley wat dlam masa yg sama la..
kene rakam satu2 dulu,,,
pastu baru ley buat...
tapi memang gempak r kan???


k,
kite bagi korg tgk satu video,, fokus tau!



video


Die dilahirkan di Edmonton, Alberta, Canada...
31 julai 1987....
umur die da 24, (mude ag...)
die neyh da pandai wat beatboxing tyme umur 8 taun ag,
diajar oleh abangnya (xpaedah tol, hahaah!)
ala... beatboxing tu yg mulut cam bunyi gendang, hahah,,
yg sampai tersembur2 air liur nak wat tu...
kalo xtau gak tgk u-tube,, ok??
chanteeekk!


kkkk,
die "ter"popular apabila seorang celebrity blogger yg populerrr,
PEREZ HILTON
mengepost video Mike menyanyikan lagu
Katy Perry’s “Teenage Dream”/Bruno Mars “Just The Way You Are”
lagu yg kat atas tadi tu ha....


sejak dari itu die menjadi popular..
kalo dah popular ni org popular pon kenal la an,,
so nak dpendekkan cerita bakatnya yg super-duper-power
tu telah dikesan oleyh TIMBALAND dan ELLEN DEGENERES
(xkenal , bukak google)
Ellen Degeneres tu kemudian telah menjemput Mike
dalam rancangan kelolaannya sendiri THE ELLEN DEGENERES SHOW
(cam oprah punya show)
bertambah2 popular la die,,,

ade r satu hari tu kite sesaja bukak blog orang...
ade satu blog ni yg membandingkan
mike tompkins ngan CIKGU SYIDA (betul ke kite eja neyh??)
bukan r nak ckp pe,
tp dari pandangan kite,
xbley r nak bndgkan,
sebab perkara yg dorg wat berlainan,,
cikgu syida tu miming,
yg mike ni wat lagu gune mulut ngan suara,,

LAIN KAN????
(bek korg jawab! haha!)

lgpun lain negara,
sana teknologi cggh,
sini cggih gak tp kureng sikit, hohoh,
tapi saya sayang Malaysia!
(semangat patriotik, nnt nak nyanyi lagu Keranamu Malaysia!)

kkkk,
berbalik pada mike tadi,
skang ni die dah ade wat lagu baru
tp kite ske satu je,, lagu ONLY GURL (IN THE WORLD) , RIHANNA..
sebab kite ske rihanna , huhuhu,,,
enjoy this video k???




video

Thursday, June 2, 2011

^_^

salam,,,
hari neyh tetibe nak dengar lagu2 rock,,
lagu2 yg pernah meggegrkan otak ,
lagu2 yg menemani kite tyme kecik2 dulu....
dulu mase skola rendah kite ske lagu rock,,
bile da beso minat RnB lak,,, hehe...
tapi hari len sikit,,, kite nak share lagu ketuhanan,,
pernah dengar lagu afghan?
tajuknya PADAMU KU BERSUJUD..
korg pernah kot...


mula2 kite tak tau tajuknya, igtkan lagu cinta....
rupanya lagu ketuhanan,,,
sedey dengar lagu ni,,
banyak yang kite xbersyukur,,,
insaf la gak dgr...
mari kite dgr sama2 ya?!




video



memg dalam dunia ni banyak manusia yang tamak,
kejam, xberperikemanusiaan,,
kite ni pulak jgn nak dekat2kan diri ngan mende2 tu lak,,,
dunia dah nak berakhir,,,
berita baru2 ni, baby kene cmpak dr tgkt 5 ,
nape otak tu letak lutut???
sebab nafsu yg mengganti di kepala...
betul x??

oleh itu sama2 la kita renungkan....
doakan supaya anda dipelihara oleh
anasir yg buruk neyh...
peliharalah diri dari sifat2 yg mengarut neyh...
kita pon akan mengingati diri sendiri...
^_^

Tuesday, May 10, 2011

LAUNDROMAT 1967 & EL NINO

ha,,,, mesti nak tau ape mende laundromat an??
laundry ke? laundon (london) ke?? bukan la,,,
itu salah satu jenis font..

FONT?????
jenis tulisan la yang oi,,,
kite terjumpa tyme nak edit gamba sekor kucing,,,
kucing kat fb kite tuh,,, hahahaah...kalo korg nak cuba ni link die...

www.picnik.com

banyak gak senarnya font yg ade kat situ,,
lawa2 n the latest punyer,,,,
ish tulisan neyh tetibe senget lak!!!!
sori ye,,,, senget sikit xpe an???
hohohohoho

tapi kite memang berkenan dengan nama die,,,
cam gah plak!
ha! 1967 tu bukan tarikh lahir kite la!
tue sangt ke ha????
tu tahun lahir mama kite,, heheheeh
special sikit,,,kite abadikan tahun itu untuk nama blog ni,
hahahahaha

arini xwatpe pon,,
esok ade test kete!!!!!
doakan ya!!!
panas betu hari ni,, semalam pon sama,,
semalam semalam pon sama, semalam semalam semalam pon sama!!!
semalam........................................pon sama!
adakah EL NINO bakal kembali????????
ey korang jangan ingat ni EL DIVO lak!
tu penyanyi berkumpulan!
ni EL NINO!!
APE ITU EL NINO???

"El Nino adalah suatu arus laut yang panas menggantikan suatu arus laut yang kebiasaannya sejuk di luar pantai. Pemanasan lautan ini didapati berlaku di kawasan yang luas meliputi Pasifik tengah dan timur serta mempunyai kaitan dengan keadaan kejadian luar biasa cuaca yang ketara di tempat-tempat tertentu di dunia seperti banjir yang teruk dan kemarau yang berpanjangan. Di Asia Tenggara dan Australia, keadaan-keadaan lebih kering dari normal berlaku sementara di Pasifik tengah dan timur berhampiran khatulistiwa kebiasaannya keadaan lembap dialami. Secara lazimnya, El Nino berlaku untuk tempoh 9-18 bulan. Biasanya ia mula terbentuk pada awal tahun, berada dikemuncak pada akhir tahun dan menjadi lemah pada awal tahun yang berikutnya. "

ha,, EL NINO ni akan menyebabkan suhu bumi meningkat beberapa darjah celcius...
kemungkinan juga akan berlaku kemarau dan jerebu,, so..
minum air kosong@mineral banyak! jaga kesihatan...

Fenomena yang menakutkan ini sebenarnya
telah bermula skang!
Setiap hari kita rasa bahang panas dan kering, kan???
Ramai antara kita neyh dah mula demam dan batuk-batuk.
Semua ini puncanya adalah kecuaian dan
kezaliman kita sendiri ke atas alam sekitar,
contohnya membalak secara haram dan pembangunan tidak terkawal,,,,,, jadi...

BERSEDIAKAH KITA MENGHADAPI FENOMENA INI?



i"m coming home...

I'm coming home
I'm coming home
Tell the World I'm coming home
Let the rain wash away all the pain of yesterday
I know my kingdom awaits and they've forgiven my mistakes
I'm coming home, I'm coming home
Tell the World that I'm coming


haha, saje je tulis,,,
dah pon balik umah!!!
^_^

Monday, May 9, 2011

once again......

salam,,,
uish, da lame x tulis kat blog,
kite terbuka hati untuk menulis kerana
ada seorang kawan suruh update,
hahaha,,, >azah nahfuzah...<
terima kasih kepada die, kalo x
berhabuk blog neyh,,,,

hurmm,,,
ade soklan???
kite watpe skang???
owh, ngah cutiler,,,,
sampai bulan 9, lama kan??
dalam 4-5 bulan neyh,, amek lesen n kerja,,,
kerja blom kompom ag, tapi harap2 dapat lah,
xkan la tanam anggur je kan,,
abes r bertambah berat badan, hohohoho...

sempena hari ibu neyh,
kite xwat apa2 special pon,,
just janji ngan mama kite lulus test kete,,,
ngan dapatkan kptsn cmrlang untuk matrik,,
doakan erk???
mama pon kata die xharap pon
suprise event cam orang len buat untuk
mak2 dorg,,, T_T,,,,, terharu,,,
korg watpe? mesti gempak an???

rasa2 r,kite nak wat banyak bende cuti neyh,
bley bg cadangan x?
selain kerja la kan..
g jenjalan memane ke.... mane tau ada tempat hot skang neyh,,,
hohoho....

erm tu jelah, xtau nak tulis pe,, nak tido dah,,,
esok ada latihan memangdu,,, kekekeek,,
bubai...
salam/////