menabung membawa kejayaan!

Monday, June 13, 2011

ini al-kisah tentang wedges!

salam,
hai kawan2!
harap sume sihat2 erk??
kali ni kite nak bercerita tentang....
WEDGES!!!
bukan yang ni tau!
slllrrrrrppppp!



tetapi yang ini! wuhuhuhu!
(chumelnya !!)




kite mule terjebak minat wedges ni tyme kat matrik dulu,
sape ntah pakai,
tp sweet sgt!
ske sampai aritu soh
team nasyid pakai wedges tyme pertandingan, huhuhuh....
kite wat pengakuan r,
kite satu wedges pon xde,,
huhuhuuhu,
tp insyaallah nak beli bulan depan,,
^_^

kat bawah ni ada gambar2
wedges yg agak kite berkenan r,
(tak tau r plak kalo korang)
tp sume chumell2!





cantik walaupon satu warna je,
kalo korg rasa cam kosong,
bley wat aksesori sendiri,
tambah reben kat depan ke.. k?




ni da cun dah! tapi tinggi sangat!
kang ade yang tergolek plak!




cun dah! tp cam semacam, korg tak rasa??
maybe sebab heel die tu sama
warna+pattern ngan kasut kowt...



ni chumeel!!
putih dan pink!
superb!!




ni kite minat , simple je, tapi cun!!
n heels die macam anyaman basket




sowi r! tetibe plak masuk heels kat sini,,
tapi cantik bukan???




KALO KORANG RASA ATAS TU CANTIK TAPI
CAM BORINK JE ,,
BEK PILIH YANG NEYH, NAK???!!



ha!! kaki sape neyh???



ni sape yang nak stylo kat mane2 aje!
mase diving pon bley cantik bergaya!



adakah yg dalaman sama ngan luaran???
oh no!!!!



sape pakai ni,memang r! memang tabah!
bagi die sploh juta!
sape brani!!!!!!!!!



sambil jalan2, bley dengar lagu,
orang jalan sebelah pelik je tengok,
ni ala2 kasut kanak2 yang berlampu dan kluar bunyi tu,,
tp ni khas ntuk org beso ajer...



bek takyah pakai kasut!
rugi duit!!!
pakai kasut kotak tisu pon lg bagus,
cacing tak masuk!



pereka kasut ni memg dapt 20 rggt
je nak wat kasut ni,,
beli dawai besi,
balik trus buat!



bak kata pepatah,
"sambil menyelam minum air"
yang ni,
"sambil jalan bley tinju org"



harga kasut ni mesti sampai berjuta,
sampai tak kasi basah!



kasut paling cepat expired!
kalo pakai kasut ni,
kemungkinan binatang liar,
akan mengikuti anda kemana saja,,
dan pinguin!


kalo la korg pakai kasut ni,
n then nak masuk satu kedai@salun
die tulis
"sila tanggal kasut anda"
apo nak di buat ha?????

Tuesday, June 7, 2011

MIKE TOMPKINS:THE BEST INSTRUMENT EVER!


salam, helooooo....
hari ni kite nak citer sal MIKE TOMPKINS
(gamba di atas)


SO,,,,
who da h*ll is him??? (sowi r carut)
MIKE TOMPKINS ni adalah seorang penyanyi+ alat muzik,,
pelik bunyinya???
slalu an orang gune minus1@live band@pape alat muzik yg wujud di dunia ini....
tp die bawak diri sahaja,,,
hanya menggunakan mulut dan suara... perghh...

cakap nak bunyi ape, semua die bole buat,
piano? biola? gitar? bass? kentut?(gurau2)
petik jari je die....
dengan kebolehan die yg weird but amazing neyh
die bley buat satu lagu full!
tp die tak bley wat dlam masa yg sama la..
kene rakam satu2 dulu,,,
pastu baru ley buat...
tapi memang gempak r kan???


k,
kite bagi korg tgk satu video,, fokus tau!



video


Die dilahirkan di Edmonton, Alberta, Canada...
31 julai 1987....
umur die da 24, (mude ag...)
die neyh da pandai wat beatboxing tyme umur 8 taun ag,
diajar oleh abangnya (xpaedah tol, hahaah!)
ala... beatboxing tu yg mulut cam bunyi gendang, hahah,,
yg sampai tersembur2 air liur nak wat tu...
kalo xtau gak tgk u-tube,, ok??
chanteeekk!


kkkk,
die "ter"popular apabila seorang celebrity blogger yg populerrr,
PEREZ HILTON
mengepost video Mike menyanyikan lagu
Katy Perry’s “Teenage Dream”/Bruno Mars “Just The Way You Are”
lagu yg kat atas tadi tu ha....


sejak dari itu die menjadi popular..
kalo dah popular ni org popular pon kenal la an,,
so nak dpendekkan cerita bakatnya yg super-duper-power
tu telah dikesan oleyh TIMBALAND dan ELLEN DEGENERES
(xkenal , bukak google)
Ellen Degeneres tu kemudian telah menjemput Mike
dalam rancangan kelolaannya sendiri THE ELLEN DEGENERES SHOW
(cam oprah punya show)
bertambah2 popular la die,,,

ade r satu hari tu kite sesaja bukak blog orang...
ade satu blog ni yg membandingkan
mike tompkins ngan CIKGU SYIDA (betul ke kite eja neyh??)
bukan r nak ckp pe,
tp dari pandangan kite,
xbley r nak bndgkan,
sebab perkara yg dorg wat berlainan,,
cikgu syida tu miming,
yg mike ni wat lagu gune mulut ngan suara,,

LAIN KAN????
(bek korg jawab! haha!)

lgpun lain negara,
sana teknologi cggh,
sini cggih gak tp kureng sikit, hohoh,
tapi saya sayang Malaysia!
(semangat patriotik, nnt nak nyanyi lagu Keranamu Malaysia!)

kkkk,
berbalik pada mike tadi,
skang ni die dah ade wat lagu baru
tp kite ske satu je,, lagu ONLY GURL (IN THE WORLD) , RIHANNA..
sebab kite ske rihanna , huhuhu,,,
enjoy this video k???




video

Thursday, June 2, 2011

^_^

salam,,,
hari neyh tetibe nak dengar lagu2 rock,,
lagu2 yg pernah meggegrkan otak ,
lagu2 yg menemani kite tyme kecik2 dulu....
dulu mase skola rendah kite ske lagu rock,,
bile da beso minat RnB lak,,, hehe...
tapi hari len sikit,,, kite nak share lagu ketuhanan,,
pernah dengar lagu afghan?
tajuknya PADAMU KU BERSUJUD..
korg pernah kot...


mula2 kite tak tau tajuknya, igtkan lagu cinta....
rupanya lagu ketuhanan,,,
sedey dengar lagu ni,,
banyak yang kite xbersyukur,,,
insaf la gak dgr...
mari kite dgr sama2 ya?!




video



memg dalam dunia ni banyak manusia yang tamak,
kejam, xberperikemanusiaan,,
kite ni pulak jgn nak dekat2kan diri ngan mende2 tu lak,,,
dunia dah nak berakhir,,,
berita baru2 ni, baby kene cmpak dr tgkt 5 ,
nape otak tu letak lutut???
sebab nafsu yg mengganti di kepala...
betul x??

oleh itu sama2 la kita renungkan....
doakan supaya anda dipelihara oleh
anasir yg buruk neyh...
peliharalah diri dari sifat2 yg mengarut neyh...
kita pon akan mengingati diri sendiri...
^_^