menabung membawa kejayaan!

Tuesday, June 7, 2011

MIKE TOMPKINS:THE BEST INSTRUMENT EVER!


salam, helooooo....
hari ni kite nak citer sal MIKE TOMPKINS
(gamba di atas)


SO,,,,
who da h*ll is him??? (sowi r carut)
MIKE TOMPKINS ni adalah seorang penyanyi+ alat muzik,,
pelik bunyinya???
slalu an orang gune minus1@live band@pape alat muzik yg wujud di dunia ini....
tp die bawak diri sahaja,,,
hanya menggunakan mulut dan suara... perghh...

cakap nak bunyi ape, semua die bole buat,
piano? biola? gitar? bass? kentut?(gurau2)
petik jari je die....
dengan kebolehan die yg weird but amazing neyh
die bley buat satu lagu full!
tp die tak bley wat dlam masa yg sama la..
kene rakam satu2 dulu,,,
pastu baru ley buat...
tapi memang gempak r kan???


k,
kite bagi korg tgk satu video,, fokus tau!



video


Die dilahirkan di Edmonton, Alberta, Canada...
31 julai 1987....
umur die da 24, (mude ag...)
die neyh da pandai wat beatboxing tyme umur 8 taun ag,
diajar oleh abangnya (xpaedah tol, hahaah!)
ala... beatboxing tu yg mulut cam bunyi gendang, hahah,,
yg sampai tersembur2 air liur nak wat tu...
kalo xtau gak tgk u-tube,, ok??
chanteeekk!


kkkk,
die "ter"popular apabila seorang celebrity blogger yg populerrr,
PEREZ HILTON
mengepost video Mike menyanyikan lagu
Katy Perry’s “Teenage Dream”/Bruno Mars “Just The Way You Are”
lagu yg kat atas tadi tu ha....


sejak dari itu die menjadi popular..
kalo dah popular ni org popular pon kenal la an,,
so nak dpendekkan cerita bakatnya yg super-duper-power
tu telah dikesan oleyh TIMBALAND dan ELLEN DEGENERES
(xkenal , bukak google)
Ellen Degeneres tu kemudian telah menjemput Mike
dalam rancangan kelolaannya sendiri THE ELLEN DEGENERES SHOW
(cam oprah punya show)
bertambah2 popular la die,,,

ade r satu hari tu kite sesaja bukak blog orang...
ade satu blog ni yg membandingkan
mike tompkins ngan CIKGU SYIDA (betul ke kite eja neyh??)
bukan r nak ckp pe,
tp dari pandangan kite,
xbley r nak bndgkan,
sebab perkara yg dorg wat berlainan,,
cikgu syida tu miming,
yg mike ni wat lagu gune mulut ngan suara,,

LAIN KAN????
(bek korg jawab! haha!)

lgpun lain negara,
sana teknologi cggh,
sini cggih gak tp kureng sikit, hohoh,
tapi saya sayang Malaysia!
(semangat patriotik, nnt nak nyanyi lagu Keranamu Malaysia!)

kkkk,
berbalik pada mike tadi,
skang ni die dah ade wat lagu baru
tp kite ske satu je,, lagu ONLY GURL (IN THE WORLD) , RIHANNA..
sebab kite ske rihanna , huhuhu,,,
enjoy this video k???




video

No comments:

Post a Comment